Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε σήμερα τις δηλώσεις του Ρώσου και του Αμερικανού ηγέτη στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι για τη δέσμευσή τους στη προστασία των συμφέροντων ασφάλειας του Ισραήλ.

«Ο Νετανιάχου χαιρετίζει την έντονη δέσμευση των ΗΠΑ και του προέδρου Τραμπ στη διαφύλαξη της ασφάλειας του Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ο Νετανιάχου επίσης εκτιμά ιδιαιτέρως το συντονισμό με τη Ρωσία σε θέματα ασφαλείας και την ξεκάθαρη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος Πούτιν στην ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών απεμπλοκής του 1974 μεταξύ Ισραήλ και Συρίας», υπογραμμίζεται παράλληλα.

Η ετοιμότητα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου Ντόναλντ Τραμπ να αντιμετωπίσουν δυσκολίες ήταν το κύριο μήνυμα της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο.

«Το βασικό μήνυμα από το Ελσίνκι είναι ότι αυτοί οι δύο ηγέτες είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις συζητήσεις σε διάφορα δύσκολα ζητήματα…Όλοι είχαμε σημειώσει την ανάγκη αυτού του διαλόγου», δήλωσε ο Φινλανδός πρόεδρος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.