Χωρίς συναυλία τα φετινά Νόμπελ Ειρήνης λόγω… λιτότητας

Οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζει το νορβηγικό Ινστιτούτο


ΚΟΣΜΟΣ
21:03
03/07/2018
Χωρίς συναυλία τα φετινά Νόμπελ Ειρήνης λόγω... λιτότητας
loading

Η παραδοσιακή συναυλία με την οποία κλείνει η τελετή απονομής των Νόμπελ Ειρήνης, στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο, δεν θα δοθεί φέτος λόγω έλλειψης πόρων, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

«Δεν υπάρχει συναυλία στα Νόμπελ Ειρήνης αυτή τη χρονιά», ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωσή τους το Ινστιτούτο Νόμπελ της Νορβηγίας και οι εταιρείες Warner Bros και Gyro.

«Η απόφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι θέλουμε να αναθεωρήσουμε τη μορφή και το περιεχόμενο της συναυλίας, όμως αντικατοπτρίζει επίσης τις οικονομικές δυσκολίες» που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο τα τελευταία χρόνια, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dabgladet, ένας από τους λόγους είναι ότι η πολυεθνική αλυσίδα σουπερμάρκετ Rema 1000 αποφάσισε να μην σπονσοράρει πλέον τη συναυλία.

Η πρώτη συναυλία με την ευκαιρία της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης δόθηκε το 1994 στο Όσλο Σπέκτρουμ. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες της ποπ, από τη Γουίτνεϊ Χιούστον μέχρι τη Λέιντι Γκάγκα, έχουν συμμετάσχει σε αυτές τις εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει