Τρεις άνθρωποι αντιμετωπίζουν μπλεξίματα με τον νόμο στις ΗΠΑ επειδή καμώνονταν τους αστυνομικούς και έσπευδαν να συνδράμουν τον πολίτη όταν υπήρχε ανάγκη.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, η αστυνομία θεωρεί πως η 27χρονη Emily Nicole Burrison και ο 29χρονος Jeffrey Lee Jones πέρασαν μήνες και μήνες σε κομητεία του Μίσιγκαν παριστάνοντας τους αστυνομικούς και αναλαμβάνοντας δράση σε επιχειρήσεις όπως βανδαλισμοί αυτοκινήτων, πυρκαγιές σε σπίτια, ακόμα και σε σκηνές ανθρωποκτονιών!

Ο εισαγγελέας της κομητείας Genesee, David Leyton, είπε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ήταν οι πρώτοι που έφταναν στον τόπο του εγκλήματος. Σε κάποιες περιπτώσεις, η αληθινή αστυνομία τους ζητούσε να κάνουν πράγματα επιτόπου, μην αναγνωρίζοντας πως είναι απατεώνες».

cxs94o49

Όλα αποκαλύφθηκαν όμως πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όταν έκαναν τους δασοφύλακες και συνέλαβαν δυο ανθρώπους περνώντας τους χειροπέδες και τα σχετικά. Τα θύματα πήγαν στην αστυνομία για να παραπονεθούν για τις βάναυσες πρακτικές του διδύμου, όταν οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως «για στάσου, αυτοί δεν είναι δικοί μας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

«Πιστεύουμε πως το έχουν κάνει και σε άλλους ανθρώπους», συνεχίζει ο Leyton. Η συμμορία των αυτόκλητων υπερασπιστών κατάγραφε μάλιστα κάθε κλήση στην οποία απαντούσε, ενώ η αστυνομία πιστεύει πως η ομάδα αριθμεί ακόμα και 10 μέλη.

«Είναι πολύ σοβαρό. Μας ανησυχεί πολύ. Ο κόσμος θα αρχίσει να αναρωτιέται αν οι αστυνομικοί είναι νόμιμοι εξαιτίας αυτών των ατόμων που τους παρίσταναν», λέει και ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Terence Green…