«Δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι»

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν


ΚΟΣΜΟΣ
23:51
30/05/2012
«Δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι»
loading

«Δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, την ώρα που οι Ιρανοί κάνουν πρόοδο με το (πυρηνικό) πρόγραμμά τους, πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη χρονική στιγμή, πριν να γίνει ανέφικτη η ανάληψη από εμάς δράσης», δήλωσε σήμερα στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ .

«Δεν πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε έως ότου οι Ιρανοί να έχουν στο πυρηνικό πεδίο δυνατότητες, έως ότου αποκτήσουν την βόμβα, την εξελίξουν, προετοιμαστούν να την ενεργοποιήσουν, και κατόπιν να περάσουμε εμείς στη δράση».

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο κ. Μπαράκ βεβαίωσε στην ομιλία του ότι «υφίστανται διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικά χρονοδιαγράμματα απέναντι στην πυρηνική απειλή από το Ιράν» και υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για την κρατική ασφάλειά του είναι το ίδιο το Ισραήλ,.

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ, ο Νταν Σαπίρο, στην ίδια πανεπιστημιακή εκδήλωση επισήμανε ότι «από αγάπη για τη διαβούλευση δεν θα παρατείνουμε επ' αόριστον τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν. Δεν αυταπατώμεθα, συγχρόνως, ότι το Ιράν μπορεί απλά να επιδιώκει να κερδίσει χρόνο. Το Ιράν πρέπει να μας αποδείξει ότι το διακρίνει σοβαρότητα» δήλωσε, παραπέμποντας ευθέως στην προσεχή επανάληψη της διαβούλευσης με την Τεχεράνη, για τα πυρηνικά--στη Μόσχα το διήμερο 18-19 Ιουνίου.

«Θα επιβληθούν ακόμα αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν. Καμία επιλογή δεν αποκλείουν οι ΗΠΑ, ώστε το Ιράν να εμποδιστεί να καταστεί πυρηνική δύναμη» υπογράμμισε ο ίδιος διπλωμάτης στη δική του ομιλία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει