Τα θεματικά πάρκα είναι μια από τις λίγες μπίζνες στον τομέα της διασκέδασης που αναπτύσσονται ακόμη. Γι’ αυτό και κολοσσοί τύπου Disney και Comcast, η οποία ελέγχει τα Universal Studios, συνεχίζουν να επενδύουν εκεί. Αν και χρειάζονται συνεχείς και με πολλά μηδενικά επενδύσεις σε νέες ατραξιόν.

Επειδή όμως η πειρατεία «σκοτώνει» τις ταινίες, οι πωλήσεις DVD και τα τηλεοπτικά δίκτυα παλεύουν για την επιβίωσή τους, οι εταιρείες δεν έχουν πρόβλημα να ρίχνουν ζεστό χρήμα στα πάρκα. Άλλωστε οι Αμερικανοί, αν και κόβουν πολλά έξοδα, συνεχίζουν να πηγαίνουν ακριβές διακοπές σε αυτά.

Αυτό βέβαια, όπως αναφέρουν τα Νέα, έχει ως αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός μεταξύ τους – που χρονολογείται από τα 80s – να έχει φουντώσει για τα καλά. Η Universal, χάρη στο πάρκο «Χάρι Πότερ», αξίας 256 εκατ. δολαρίων, αύξησε κατά 30% τους επισκέπτες της και ετοιμάζεται να προσθέσει νέα ατραξιόν από τα «Transformers».

Η Disney, από την άλλη, θα προσθέσει σε ένα από τα πάρκα της ατραξιόν βασισμένη στα κινούμενα σχέδια «Cars», η οποία κοστίζει περί τα 450 εκατ. δολάρια.