Ένα επεισόδιο του βρετανικού ριάλιτι «First Dates» πυροδότησε μια μεγάλη διαδικτυακή συζήτηση για το ποιος πρέπει να πληρώνει τον λογαριασμό στο ραντεβού.

Και το δίλημμα αποδείχτηκε μάλιστα δισεπίλυτο, καθώς φαίνεται πως παραμένει θέμα ταμπού για πολλούς και πολλές, παρά τη γυναίκεια χειραφέτηση.

Στο επεισόδιο, η 23χρονη ερευνήτρια Cecilia επέμενε να πληρώσει το τραπέζι, μόνο που ο 26χρονος συνοδός της Viv δεν δεχόταν λέξη. Την ικέτευε μάλιστα να τον αφήσει να είναι τζέντλεμαν, με τη συζήτηση να ξεδιπλώνεται μπροστά στη σερβιτόρα.

gopfdo2

«Δώσε μου έναν λόγο γιατί πρέπει», του είπε εκείνη, «δεν υπάρχει λόγος γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να πληρώνει». Εκείνος της είπε «σώπασε», πριν τα βρουν τελικά και πληρώσουν το δείπνο ρεφενέ.

Αυτή η απλή διαφωνία δίχασε τον κόσμο στα κοινωνικά μέσα και το Twitter πήρε κυριολεκτικά φωτιά, καθώς όλοι έχουν τη γνώμη τους σε τέτοια πράγματα. Στη συνέντευξή τους μάλιστα μετά το ραντεβού, η Cecilia χαρακτήρισε την αντίδραση του Viv ως «παράλογη», ενώ εκείνος έκρινε πως η κοπέλα ήταν «ξεροκέφαλη».

Και είπε μάλιστα πως κάτι τέτοια χαλάνε το γλυκό και δεν θα θελήσει να την ξαναδεί αν επιμένει να αρνείται τον ιπποτισμό του…