Το μήνυμα της Μέρκελ στην Αλβανία στη συνάντηση με τον Ράμα

«Η Γερμανία θέλει να στηρίξει, η Γερμανία θέλει να είναι χρήσιμη»


ΚΟΣΜΟΣ
20:17
25/04/2018
Το μήνυμα της Μέρκελ στην Αλβανία στη συνάντηση με τον Ράμα
loading

Όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να υλοποιηθούν, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποδεχόμενη τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, τον οποίο διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Γερμανίας στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Γερμανία θέλει να στηρίξει, η Γερμανία θέλει να είναι χρήσιμη», δήλωσε η Μέρκελ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τους ηγέτες των έξι χωρών της περιοχής στη Σόφια, στις 17 Μαΐου, αποφεύγοντας ωστόσο να αναλάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη δέσμευση για τη στάση του Βερολίνου.

ΜΕΡΚΕΛ ΡΑΜΑ

«Για να καταστεί δυνατή η έναρξη διαπραγματεύσεων, υπάρχει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθούν», τόνισε, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενώ επαίνεσε συγκεκριμένα τη διαδικασία ελέγχου εκατοντάδων δικαστών και εισαγγελέων που έχει ξεκινήσει στην Αλβανία, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος. Αναφέρθηκε δε στην ανάγκη αντιμετώπισης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

ΜΕΡΚΕΛ ΡΑΜΑ

Ο Ράμα από την πλευρά του ευχαρίστησε τη Μέρκελ για τη στήριξή της στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων κατά την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην Ε.Ε. «Η Αλβανία αξίζει να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί την ένταξη στην Ε.Ε. και δεν θέλει να χάσει περισσότερο χρόνο», δήλωσε.

ΜΕΡΚΕΛ ΡΑΜΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στη γερμανόφωνη υπηρεσία του Πρακτορείου Reuters, ο κ. Ράμα είχε προειδοποίησε για τον κίνδυνο η ΕΕ να απογοητεύσει τις ελπίδες του αλβανικού λαού. «Ένα τέλος της ευρωπαϊκής προοπτικής θα μπορούσε να πυροδοτήσει άσχημες εξελίξεις - και όχι μόνο τη ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων», τόνισε ο αλβανός πρωθυπουργός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει