Λίγο μετά το χτύπημα στα κεντρικά γραφεία του Youtube στην Καλιφόρνια, άρχισαν να προκύπτουν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το άτομο που ευθύνεται για το νέο αιματοκύλισμα στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τα ΜΜΕ της χώρας, απομακρύνεται όλο και περισσότερο το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς η γυναίκα που άνοιξε πυρ είχε σαν στόχο έναν συγκεκριμένο άνδρα και όταν τον πέτυχε, για να τον τραυματίσει σοβαρά, έβαλε τέλος στην ίδια της τη ζωή.

Οι Αρχές, βεβαίως, ανακοίνωσαν ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει άλλος δράστης καθώς, υπήρξαν πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες και για δεύτερο άτομο που πυροβολούσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ, η γυναίκα πριν αυτοκτονήσει πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της, όπως και τουλάχιστον τρία ακόμα άτομα που επιχείρησαν να τη σταματήσουν.

Δραστήρια ακτιβίστρια και Youtuber

gbhgfhgfhf

Η δράστις της ένοπλης επίθεσης στην έδρα της YouTube στη βόρεια Καλιφόρνια ονομάζεται Νασίμ Αγντάμ και ήταν 38 ετών. Ήταν οπλισμένη με ένα περίστροφο των 9 mm και πυροβόλησε έναν άνδρα και δύο γυναίκες πριν στρέψει το όπλο στο εαυτό της.

Ο 36χρονος άνδρας, με τον οποίον διατηρούσε σχέση, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, αιτία της επίθεσης ήταν μία διένεξή του ζευγαριού.

Ένας υπάλληλος της Youtube δήλωσε ότι προηγουμένως είχε ακούσει καυγά σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου και έναν άνδρα να φωνάζει: «Θέλεις να με πυροβολήσεις;».

Το κανάλι της Νασίμ Αγντάμ στο Youtube, το Nasime Wonder 1, το οποίο διαγράφτηκε μετά την επίθεση, έχει περισσότερους από 5.000 συνδρομητές και τα βίντεό της είχαν ένα εκατομμύριο θεάσεις.

Τον Ιανουάριο 2017, η Αγντάμ ανέβασε βίντεο στο οποίο κατηγορούσε το Youtube για «εφαρμογή διακρίσεων και φιλτράρισμα» του περιεχομένου του καναλιού της. Στην ιστοσελίδα της ανέβαζε βίντεο δημοφιλών συνδρομητών του διαδικτυακού καναλιού που διαμαρτύρονταν για μείωση εσόδων από τα δικά τους βίντεο.

Οι αναρτήσεις της Νασίμ Αγντάμ στην αγγλική γλώσσα και στα φαρσί αφορούσαν θέματα περσικού πολιτισμού και υγιεινής διατροφής. Η ίδια παρουσιαζόταν ως «Περσίδα Αζέρα vegan bodybuilder».

Ήταν δραστήρια ακτιβίστρια κατά της κακοποίησης των ζώων και ανέβαζε συχνά εικόνες από κακοποίηση ζώων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.