Ένας πωλητής καταστήματος, ο οποίος έσπασε το χέρι του, στη προσπάθεια να κυνηγήσει έναν κλέφτη, ισχυρίζεται ότι ήταν «ευλογία» ο τραυματισμός του, καθώς ύστερα από μια ακτινογραφία ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο.

Ο 50χρονος Paul Ford, ο οποίος εργάζεται σε κατάστημα duty free στο αεροδρόμιο του Gatwick, άρχισε να τρέχει πίσω από έναν άνθρωπο που έκλεψε ένα ζευγάρι γυαλιά. Στη προσπάθεια να τον πιάσει, έπεσε στο έδαφος και έσπασε το δεξί του χέρι.

Οι γιατροί διαπίστωσαν στην ακτινογραφία ότι ο 50χρονος είχε όγκο 20 εκατοστών στο χέρι του, καθώς και πρωτοπαθή καρκίνο στο δεξιό νεφρό του – αν και δεν είχε συμπτώματα.

Υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και του νεφρού και οι γιατροί ισχυριστήκαν ότι η έγκαιρη – και τυχερή – διάγνωση του έσωσε τη ζωή.

«Το περιστατικό ήταν μια «ευλογία» για μένα. Βρισκόμουν στο σωστό μέρος, τη σωστή ώρα. Επειδή δεν είχα συμπτώματα, δεν θα είχα ανακαλύψει το καρκίνο. Όταν το έμαθα σοκαρίστηκα, αλλά αποφάσισα πως θα νικήσω. Τώρα μου έχει δοθεί μια νέα πνοή», δήλωσε ο 50χρονος.

«Δεν κρατάω καμία κακία στο κλέφτη. Αντιθέτως, του είμαι ευγνώμων», δήλωσε καταληκτικά.