Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Μάχη με τα ορμητικά νερά

appgoht10

Μάχη με τα ορμητικά νερά έδωσαν πυροσβέστες της Καλιφόρνια για να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του. Την περασμένη εβδομάδα, ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την περιοχή, ποτάμια υπερχείλισαν και οι καταστροφικές ροές άφησαν πίσω τους συντρίμμια.

Μιλάνο, Ιταλία. Χορευτικά στον πάγο

appgoht9

Το δίδυμο από την Κίνα Xiaoyu Yu και Has Zhang διαγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ που πραγματοποιείται στο Μιλάνο.

Σαλτσγκίτερ, Γερμανία. Μέσα στις χαλυβουργίες

appgoht8

Το Σαλτσγκίτερ, μια βιομηχανική περιοχή περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά του Βερολίνου. Αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κωμοπόλεων. Εκεί βρίσκεται και το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητήρων της Volkswagen αλλά και εργοστάσια παραγωγής χάλυβα.

Τεοτιουακάν, Μεξικό. Γιορτάζοντας την εαρινή ισημερία

appgoht4

Την εαρινή ισημερία γιόρτασαν εκατοντάδες άνθρωποι στην Πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό. Οι επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους φορούσαν λευκά ρούχα, σήκωσαν τα χέρια ψηλά απευθύνοντας χαιρετισμό στον ήλιο στα χνάρια των Αζτέκων.

Μπαϊκονούρ, Καζακστάν. Το διαστημικό ταξίδι τριών κοσμοναυτών

appgoht5

Το διαστημόπλοιο Σογιούζ MS-08  μεταφέρει νέο πλήρωμα αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στις στέπες του Καζακστάν. Ο ρωσικός πύραυλος μεταφέρει τον Ρώσο κοσμοναύτη Oleg Artemyev και τους Αμερικανούς Richard Arnold και Andrew Feustel.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Άνοιξη με… βαρυχειμωνιά

appgoht6

Οι βορειανατολικές ΗΠΑ ξύπνησαν «βυθισμένες» κάτω από το χιόνι, τις πρώτες μέρες της Άνοιξης, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα οδήγησαν στο κλείσιμο πολλών σχολείων και κυβερνητικών υπηρεσιών.

Βαλένθια, Ισπανία. «Las Fallas» για πραγματικό ξεσάλωμα

appgoht3

Η Βαλένθια ξέρει από φωτιές αλλά ξέρει και από διασκέδαση. Έτσι κάθε χρόνο διοργανώνει το Φεστιβάλ Las Fallas (Λας Φάγιας) στα μέσα Μαρτίου προς τιμήν του Αγίου Ιωσήφ.

Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική. Αξιολάτρευτη ατραξιόν

appgoht2

Δύο λιονταράκια που γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο του Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση.

Λίμα, Περού. Στους δρόμους της πρωτεύουσας

appgoht7

Καλλιτέχνες δρόμου με τρομακτικά κοστούμια κυκλοφορούν στη Λίμα καυτηριάζοντας το πολιτικό αδιέξοδο, τρεις εβδομάδες προτού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ επισκεφτεί το Περού.