Συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του ο Κάμερον

Αρνείται τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του υπουργού Πολιτισμού


ΚΟΣΜΟΣ
20:54
30/04/2012
Συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του ο Κάμερον
loading

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε σήμερα την έναρξη ειδικής έρευνας σε βάρος του υπουργού Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος είχε αναλάβει να χειριστεί την υπόθεση εξαγοράς του δορυφορικού τηλεοπτικού μπουκέτου BSkyB από τον όμιλο του Αυστραλού μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, ο Κάμερον είπε ότι δεν είναι «ούτε απαραίτητο ούτε δίκαιο» να παραπεμφθεί ο Χαντ σε ειδική επιτροπή με το σκεπτικό ότι παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς των υπουργών. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει δει «καμία απόδειξη» για παραβίαση των κανονισμών εκ μέρους του υπουργού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μια τέτοια διαδικασία θα προδίκαζε το αποτέλεσμα της έρευνας της επιτροπής που εξετάζει τις τηλεφωνικές υποκλοπές και στην οποία θα πρέπει να καταθέσει ενόρκως ο Χαντ.

Οι Εργατικοί έχουν ζητήσει κατ' επανάληψη την παραίτηση του Χαντ, του ανερχόμενου αστέρα των Συντηρητικών που είναι αρμόδιος και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με αφορμή τις στενές σχέσεις του με τον όμιλο News Corp. του Μέρντοκ.

Την περασμένη εβδομάδα, η κατάθεση του Τζέιμς Μέρντοκ, γιου του μεγιστάνα, στην επιτροπή Λίβεσον, έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό αφού αποκαλύφθηκαν οι επαφές που είχε με τον όμιλο ένας σύμβουλός του, ο Άνταμ Σμιθ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Οι επαφές του Σμιθ με τον όμιλο Μέρντοκ ήταν «άκαιρες και λανθασμένες», παραδέχτηκε ο Κάμερον που συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του.

Ο Χαντ είχε αναλάβει να αποφασίσει για την πλήρη εξαγορά του BSkyB από τον όμιλο Μέρντοκ, ο οποίος τελικά υπαναχώρησε τον Ιούλιο του 2011, εν μέσω των αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκανε η εφημερίδα του News of the World.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει