Φτιάχτηκε για τη βιβλιοθήκη του… βασιλικού κουκλόσπιτιου. Οι σελίδες του έχουν μέγεθος μικρότερο ενός γραμματόσημου και η εικονογράφηση θυμίζει μικρογραφία.

Από τον επόμενο μήνα όμως, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν την ιστορία του Joe Smith και τις περιπέτειές του όταν έφυγε από τη νεραϊδοχώρα και βρέθηκε στο Λονδίνο.

Το χειρόγραφο βιβλίο είναι ένα από τα 200 βιβλία στη βιβλιοθήκη-μινιατούρα του κουκλόσπιτου που φτιάχτηκε για τη βασίλισσα Mary το 1922.

Το σπίτι, που φυλάσσεται στο παλάτι του Windsor και έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Sir Edwin Lutyens, είναι μία αριστοκρατική κατοικία με πλήρως επιπλωμένα δωμάτια, ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό και ασανσέρ!

Το βιβλίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το κουκλόσπιτο αυτό από έναν από τους πιο διάσημους καρτουνίστες της εποχής, τον Fougasse, κατά κόσμον Cyril Kenneth Bird.

Το βιβλίο εκδίδεται από τις εκδόσεις Walker Books σε συνεργασία με τις Royal Collection Publications και θα κυκλοφορήσει σε κανονικό μέγεθος στις 3 Μαΐου.