Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης πραγματοποίησε εχθές μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στην κηδεία της ξαδέρφης του και βγήκε από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο 84χρονος Bhumibol Adulyadej, παρευρέθη σε ένα αναπηρικό καροτσάκι για να αποχαιρετήσει τη πριγκίπισσα Bejaratana Rajasuda σε μια πολυτελή τελετή καύσης στην Μπανγκόκ.

Ο μονάρχης φορούσε τη παραδοσιακή βασιλική λευκή στολή και ένα μαύρο περιβραχιόνιο. Πήρε άδεια εξόδου από το νοσοκομείο Siriraj, στο οποίο εισήχθη, το Σεπτέμβριο του 2009, λόγω μιας αναπνευστικής πάθησης.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης εμφανίστηκε στο πλευρό της συζύγου του και βασίλισσας, Sirikit, ενώ παρευρέθησαν και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Yingluck Shinawatra.

Περισσότεροι από 200 άνδρες μετέφεραν το επιχρυσωμένο ξύλινο άρμα, το οποίο εμπεριείχε σε μια χρυσή λάρνακα, τα λείψανα της πριγκίπισσας.

Η πριγκίπισσα Bejaratana πέθανε από μόλυνση του αίματος στην ηλικία των 85 τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Τη περασμένη Τρίτη ανακηρύχθηκε επίσημη αργία στη μνήμη της πριγκίπισσας, η οποία ήταν το μόνο παιδί του αείμνηστου βασιλιά, Vajiravudh.