Στο αίμα πνίγηκε χθες σχολείο της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά βίας που έχουν καταγραφεί εδώ και χρόνια στη χώρα. Με τους 17 νεκρούς να ζητούν δικαίωση, μετά τους πυροβολισμούς πρώην  μαθητή του λυκείου που σκόρπισαν πανικό, χάος και θάνατο, πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του μέσω Twitter, τονίζοντας πως κανένα παιδί, κανένας δάσκαλος, κανένας άλλος δεν θα πρέπει να νιώθει ανασφαλής μέσα σε ένα αμερικανικό σχολείο. Οι σχολιαστές, βέβαια, από κάτω, έχουν πολλά να προσθέσουν στο tweet του.

Για πολλούς όμως, τα ευχολόγια, οι προσευχές και τα συλλυπητήρια δεν είναι πια αρκετά. Έτσι, διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ ενώνουν τη φωνή τους ζητώντας «πολιτικές και αλλαγή» στη νομοθεσία περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μπανκς, γνωστή για τη συμμετοχή της στο «Hunger Games» ήταν σαφής, και πάλι μέσω Twitter.  Sending my love to #parkland. #guncontrol #policyandchange pic.twitter.com/lGnYTytBfm

Ο ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο τόνισε, επίσης στο Twitter, ότι οι προσευχές «χωρίς τις κατάλληλες ενέργειες» δεν προσφέρουν «τίποτα».

Μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας, όταν ένοπλος είχε στερήσεις 59 ζωές, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για τον έλεγχο των όπλων». Όμως ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει ποτέ η νομοθεσία περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. hrtutyu «Μακελειό στο σχολείο του Πάρκλαντ: AR-15 Μακελειό σε εκκλησία του Τέξας: AR-15 Μακελειό στο Λας Βέγκας: AR-15 Μακελειό σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο: AR-15 Μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ: AR-15 Κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε τουφέκια εφόδου. Σκοτώνουν τα παιδιά μας» είναι ακόμα μια ανάρτηση που έχει γίνει viral στο Twitter και σημειώνει τη χρήση του ίδιου όπλου σε όλες τις επιθέσεις. jgmvh «Αν μπορούμε να κατηγορούμε τους διακινητές ναρκωτικών για το πρόβλημα των ναρκωτικών, τότε μπορούμε να κατηγορούμε την @NRA για το πρόβλημα των μαζικών πυροβολισμών» κατήγγειλε η Πατρίσια Αρκέτ.  (NRA: National Rifle Association)