Στους 15 ανήλθε ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη σκεπαστής αγοράς στα περίχωρα της Μόσχας.

Τα περισσότερα θύματα ήταν από το Τατζικιστάν και φαίνεται ότι διέμεναν σε αυτοσχέδιο κατάλυμα στο πίσω μέρος του διώροφου κτιρίου που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη φύλαξης μετάλλων σε αγορά με κατασκευαστικά υλικά.

«Ο χώρος δεν ήταν για να ζουν μέσα άνθρωποι», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον Σεργκέι Γκορμπούνοφ, επικεφαλής των υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών της Μόσχας.

Αυτή ήταν η πιο φονική πυρκαγιά στην Μόσχα από τον Δεκέμβριο του 2006 όταν 46 άνθρωποι που νοσηλεύονταν σε κλινική απεξάρτησης της πρωτεύουσας έχασαν την ζωή τους, μετέδωσε το Ίντερφαξ.

Η φωτιά ξέσπασε στην αγορά Καντσαλόφκσι, στα νότια της πρωτεύουσας και σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, μέσα στο χώρο του δυστυχήματος βρέθηκαν πολλά θερμαντικά σώματα.

Όπως είπε η αστυνομία στο Interfax, βρεγμένα ρούχα που ήταν ακουμπισμένα στα θερμαντικά σώματα ενδεχομένως να προκάλεσαν την πυρκαγιά και επειδή ο χώρος ήταν στενός οι μετανάστες δεν κατάφεραν να διαφύγουν.