Πούτιν για Ολυμπιακούς Αγώνες: Φταίει αυτός ο ηλίθιος ο Ροντσένκοφ

Έξαλλος ο πρόεδρος για τον αποκλεισμό των ρώσων αθλητών


ΚΟΣΜΟΣ
20:48
30/01/2018
Πούτιν για Ολυμπιακούς Αγώνες: Φταίει αυτός ο ηλίθιος ο Ροντσένκοφ
2
loading

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του πρώην επικεφαλής της ρωσικής επιτροπής αντιντόπινγκ Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, ο οποίος έχει καταφύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαπέλυσε ο ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τους εξουσιοδοτημένους εκπρόσωπους του στις προεδρικές εκλογές.

Καθιστώντας τον ουσιαστικό υπεύθυνο για τον αποκλεισμό των ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την απορία του για το ότι οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας και των ρώσων αθλητών βασίσθηκαν στις μαρτυρίες ενός «ηλίθιου που έχει φανερά προβλήματα», όπως είναι ο πληροφοριοδότης της Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) Γκριγκόρι Ροντσένκοφ.

«Βρήκαν αυτόν τον ηλίθιο τον Ροντσένκοφ, τον κράτησαν εκεί (για να καταθέσει). Ο άνθρωπος αυτός έχει φανερά προβλήματα με τον νόμο, όλα βασίζονται στις καταθέσεις αυτού του ανθρώπου, τον οποίον είναι ζήτημα αν μπορεί να τον εμπιστευθεί κανείς γενικά», δήλωσε ο Πούτιν υπενθυμίζοντας ότι ο Ροτνένκοφ «στην Ρωσία ασχολούνταν με έκνομες δραστηριότητες» και πως «έπρεπε να τον βάλουν στην φυλακή. Αλλά αντί να το κάνουν αυτό, τον διόρισαν επικεφαλής του ρωσικού εργαστηρίου αντιντόπινγκ».

Αναφερόμενος στην ψυχική κατάσταση του Ροντσένκοφ, ο Πούτιν αναφέρθηκε στις απόπειρες αυτοκτονίας που είχε κάνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Θεός να του δίνει υγεία φυσικά, να γίνει πράγματι καλά».

Ο ρώσος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το TASS και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε ότι ο πρώην επικεφαλής του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Ρωσίας εργάζεται υπό τον έλεγχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και «ευτυχώς όχι για μας».

Τη Δευτέρα κυκλοφόρησε μια ακόμη ταινία του γερμανικού καναλιού ARD για το ντόπινγκ στην Ρωσία, ο δημιουργός της οποίας υποσχέθηκε μια αποκαλυπτική συνέντευξη με το Ροντσένκοφ. Στην ταινία ωστόσο ο Ροντσένκοφ δεν εμφανίζεται και η συνέντευξη μαζί του ήταν τηλεφωνική. Ο Ροντσένκοφ είχε ισχυρισθεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν μπορούσε να μην γνώριζε για το σύστημα ντόπινγκ που υπήρχε στον ρωσικό αθλητισμό.

Ο ίδιος είχε δώσει στην WADA έναν κατάλογο αθλητών οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 χρησιμοποιούσαν ένα κοκτέιλ αναβολικών για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, γνωστό ως «ντιούσες». Με βάση τις πληροφορίες του Ροντσένκοφ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέκλεισε δια βίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 43 ρώσους αθλητές, περιλαμβανομένων και παγκόσμιων πρωταθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Στο πόρισμα των ερευνών που διεξήγαγε η ΔΟΕ βασίστηκε και η Εκτελεστική της Επιτροπή για να αναστείλει προσωρινά την συμμετοχή στην ΔΟΕ της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Για τους ίδιους λόγους οι Ρώσοι αθλητές θα εμφανισθούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πιοντσάνγκ της Νότιας Κορέας με την ιδιότητα του «ολυμπιακού αθλητή από την Ρωσία» με την ολυμπιακή σημαία. Η ΔΟΕ απέστειλε προσκλήσεις σε 169 Ρώσους αθλητές για να συμμετάσχουν στην Χειμερινή Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί στις 9-25 Φεβρουαρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Stateless

    \"ο Πούτιν υπενθυμίζοντας ότι ο Ροτνένκοφ «στην Ρωσία ασχολούνταν με έκνομες δραστηριότητες» και πως «έπρεπε να τον βάλουν στην φυλακή. Αλλά αντί να το κάνουν αυτό, τον διόρισαν επικεφαλής του ρωσικού εργαστηρίου αντιντόπινγκ»\".
    Τι ήταν αυτό που είπε? Το χει χάσει ο Πουτιν.πραγματικά. Του φταίνε οι άλλοι όταν οι ίδιοι οι Ρωσοι έναν απατεώνα το κάνουν επικεφαλή.

  2. avatar ΠΡΟΕΔΡΕ ΄΄΄΄

    ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΔΕΥΕΙΣ ....ΠΑΡΕ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ....ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ....ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ....ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΟΛΟΣΚΑΣ ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει