Περισσότεροι από 30.000 Ρουμάνοι στους δρόμους φώναξαν «όχι στη διαφθορά»

Αντιδράσεις για μια αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση στο δικαστικό σύστημα


ΚΟΣΜΟΣ
23:24
20/01/2018
Περισσότεροι από 30.000 Ρουμάνοι στους δρόμους φώναξαν «όχι στη διαφθορά»
1
loading

«Όχι στη διαφθορά» και σε μια αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση για το δικαστικό σύστημα φώναξαν σήμερα περισσότεροι από 30.000 Ρουμάνοι, οι οποίοι διαδήλωσαν σήμερα στο Βουκουρέστι και σε δεκάδες μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Βρισκόμαστε εδώ για να ζητήσουμε από τους κυβερνώντες να μην αγγίξουν τη Δικαιοσύνη και να αποσύρουν το σχέδιο μεταρρύθμισης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας επιχειρηματίες, ο Μάριους Κοντσταντίν, ηλικίας 49 ετών, που πήγε από το Σιμπίου (κεντρικά) για να ενώσει τη φωνή του με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται μεταξύ 30.000- 50.000, σύμφωνα με τοπικές οργανώσεις, ενώ το πλήθος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου, στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται: υπό το πρόσχημα ότι θέλουν να βελτιώσουν τη νομοθεσία για το δικαστικό σύστημα, εισήγαγαν άρθρα που θα τους επιτρέψουν να γλυτώσουν από πιθανές κυρώσεις», τόνισε η Αμαλία, 77 ετών.

Το Κοινοβούλιο, όπου οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν την πλειοψηφία, ενέκρινε στα τέλη Δεκεμβρίου τρία σχέδια νόμου που προκαλούν φόβους ότι οδηγούν στον περιορισμό της ανεξαρτησίας των δικαστών και στη μείωση των δικαιωμάτων και προνομίων της εισαγγελίας αντιδιαφθοράς, που αναλαμβάνει τις διώξεις σε βάρος εκλεγέντων οι οποίοι βαρύνονται με υποψίες διαφθοράς.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρατώντας σημαίες της Ρουμανίας και πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Όλοι για τη Δικαιοσύνη», οι διαδηλωτές διέσχισαν το κέντρο του Βουκουρεστίου και κατευθύνθηκαν στο κοινοβούλιο, φωνάζοντας «κλέφτες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Προσέχουμε για να έχουμε

    Παρασύρθηκαν από τις σειρήνες της Δύσης και ανέτρεψαν τη Λαϊκή Δημοκρατία. Τώρα βιώνουν στο πετσί τους το δόγμα : Οι (ελάχιστοι) πλούσιοι πλουσιότεροι και οι (πολλοί) φτωχοί, φτωχότεροι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει