Σόιμπλε: Δεν καταστρεφόμαστε χωρίς μια σταθερή κυβέρνηση

Θετικοί εμφανίζονται στο SPD για συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες


ΚΟΣΜΟΣ
14:07
19/01/2018
Σόιμπλε: Δεν καταστρεφόμαστε χωρίς μια σταθερή κυβέρνηση
loading

«Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα για ένα νέο μεγάλο συνασπισμό», δήλωσε ο νυν πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Γερμανία έχει ιδιαίτερο συμφέρον από μια σταθερή κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, ωστόσο σημείωσε ότι «εάν καταστεί δυνατό, καλώς, εάν όμως δεν γίνει, δεν αποτελεί και καταστροφή. Μπορεί να γίνει και διαφορετικά».

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι δηλώσεις στελεχών του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ενόψει του έκτακτου συνεδρίου το Σαββατοκύριακο (20-21/01) στη Βόννη. «Για εμένα δεν υπάρχει αμφιβολία πως το κόμμα πρέπει να ανανεωθεί. Αυτό, όμως, είναι κατά την άποψή μου δυνατόν ακόμη και αν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση (μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες)», είπε η Μάλου Ντράιερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Ρηνανία-Παλατινάτο, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Der Spiegel».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αυτόν τον τρόπο αντέκρουσε τις απόψεις εντός του κόμματός της, οι οποίες προτιμούν να γίνει απαραιτήτως εκτός κυβερνήσεως. «Αυτό ίσως να είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας από προηγούμενες συμμετοχές σε κυβερνήσεις. Ο ρομαντισμός της αντιπολίτευσης δεν αποτελεί όμως λύση», πρόσθεσε η Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

«Εάν το (έκτακτο) συνέδριο κλείσει την πόρτα σε έναν νέο συνασπισμό, θα γίνουν αργά ή γρήγορα νέες εκλογές. Το SPD εκτίθεται έτσι σε μεγάλο κίνδυνο. Δεν αποτελεί φυσικό νόμο ότι θα λάβει τις ίδιες ψήφους που ελάμβανε μέχρι τώρα. Μπορεί το αποτέλεσμα να γίνει ακόμα χειρότερο», σημείωσε ο Στέφαν Βάιλ, επίσης Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βερολίνου «Tagesspiegel».

Επίσης, ο Τόρστεν Σέφερ-Γκιούμπελ, αντιπρόεδρος του SPD δήλωσε στη «Rhein-Neckar-Zeitung» ότι «σε περίπτωση μεγάλου συνασπισμού μπορούν να επιτευχθούν πολλά για τους πολίτες», τασσόμενος έτσι υπέρ του «ναι» στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει