Ο τυφώνας Ίρμα πλησίαζε τη Φλόριντα τον περασμένο Σεπτέμβριο και η 70χρονη Cynthia Copley μαζί με τον 69χρονο σύζυγό της έκαναν σχέδια για να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Χρειάζονταν όμως βοήθεια με τη μεταφορά μπαρών χρυσού αξίας 26.000 δολαρίων, τις οποίες είχαν αγοράσει για τη συνταξιοδότησή τους.

Ζήτησαν λοιπόν βοήθεια από τον γείτονά τους για να τις μετακινήσουν από ένα κουτί όπου τις είχαν κρύψει σε ένα σκάφος που βρισκόταν στην ιδιοκτησία τους προκειμένου να γλιτώσουν από τυχόν λεηλασίες.

ΧΡΥΣΟΣ

Ο τυφώνας δεν χτύπησε τελικά το Πάναμα Σίτι στην Καλιφόρνια, όπου ζει το ζευγάρι, και σκέφτηκαν ότι όλα είχαν τελειώσει. Μέχρι που, μια βδομάδα μετά, ανακάλυψαν ότι οι μπάρες χρυσού είχαν κάνει φτερά. Τηλεφώνησαν στον καλό γείτονά τους, τον Corey Lofton, που τους είχε βοηθήσει στη μεταφορά, ο οποίος τους ενημέρωσε πως είχε μετακομίσει από την περιοχή.

Τηλεφώνησαν λοιπόν στην αστυνομία… Τρεις μήνες αργότερα, ο Lofton επέστρεψε στην πόλη τους ως κατηγορούμενος για κλοπές. Συνελήφθη αυτή την εβδομάδα για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών και επέστρεψε στο Πάναμα Σίτι.

sgihdofighfdih

Οι Copley επένδυσαν σε χρυσό ενόψει της συνταξιοδότησής τους. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έχουν ενημερώσει το ζευγάρι αν έχει βρεθεί καθόλου χρυσός. «Λίγο πολύ το καταλάβαμε στην πορεία ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί, αλλά εφόσον συνέβη τον Σεπτέμβριο πρόκειται πλέον για χαμένη υπόθεση», δήλωσε η Cynthia Copley, για να συμπληρώσει: «Θέλω απλώς να τον δω να μπαίνει στη φυλακή».