Επιφυλακτικός εμφανίζεται σήμερα ο βρετανικός Τύπος όσον αφορά την επίσκεψη του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε χθες στο Λονδίνο συνομιλίες με την ηγεσία των Εργατικών.

Η «Daily Telegraph» γράφει ότι ο Ολάντ μπήκε χθες στη μάχη εναντίον του χρηματοοικονομικού κατεστημένου στην καρδιά του Σίτι.

Η «The Times», επισημαίνοντας τις προσπάθειες του Ολάντ να τιθασεύσει τον χρηματοοικονομικό τομέα, εκτιμά ότι «ο γάλλος υποψήφιος βγήκε από τη σήραγγα της Μάγχης με στόχο την ανανέωση της εικόνας του ως τρομοκράτη των αγορών».

Αντίθετα η «Guardian» είναι πιο φιλική μαζί του χαρακτηρίζοντάς τον ως «ευπρόσδεκτο επισκέπτη», ο οποίος «είναι καλύτερος υποψήφιος από το Νικολά Σαρκοζί».

«Οι δυο άνδρες δεν κατάφεραν να συνομιλήσουν κατά τη συνάντησή τους, χθες, παρά μόνο μέσω διερμηνέα, αλλά ο Εντ Μίλιμπαντ έχει πολλά να μάθει από τον Ολάντ, ο οποίος είναι πιο χαρισματικός, καλύτερος ομιλητής και έχει μεγαλύτερη εμπειρία στον έλεγχο ενός απείθαρχου κόμματος» γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στη συνάντηση του Ολάντ με τον ηγέτη της εργατικής αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ.

Για την εφημερίδα «The Independent» ο Ολάντ «μπορεί να μην έχει απολύτως το στυλ ενός προέδρου, όμως η παρέμβασή του στους Γάλλους του εξωτερικού ήταν συγκινητική. Ποιος ξέρει; Θα μπορούσε ίσως και να κερδίσει».

Τέλος η «Financial Times» χαρακτηρίζει «τολμηρό μέτρο» την πρόταση για φορολόγηση κατά 75% των άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ εισοδημάτων.

«Ίσως είναι ένας καινοτόμος, επαναφέροντας μια συζήτηση της προ Θάτσερ εποχής», ή ίσως τελικά η Γαλλία να μετατραπεί η χώρα του παράδοξου-και τότε οι πλουσιότεροι Γάλλοι να έλθουν να ζήσουν στο Λονδίνο ή τη Γενεύη», τονίζει η εφημερίδα.