Στρατοδικείο του Ισραήλ απέρριψε την έφεση που άσκησε ένας παλαιστίνιος κρατούμενος, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και 58 ημέρες και η υγεία του έχει επιδεινωθεί.

«Ο δικαστής του στρατοδικείου απέρριψε την έφεση και ενέκρινε την εντολή διοικητικής κράτησης που έχει αποφασιστεί κατά του κρατούμενου» δήλωσε ο δικηγόρος του Χαντέρ Αντνάν, Τζαουάντ Μπούλος, προσθέτοντας ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, ο 33χρονος Παλαιστίνιος, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ, εξακολουθεί να αρνείται να φάει και αρνείται να δεχθεί ιατρική περίθαλψη, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι κρατείται στο Ισραήλ χωρίς να έχει δικαστεί

Ο κρατούμενος δεν έχει φάει από τα μέσα Δεκεμβρίου, λίγο μετά τη σύλληψή του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ πίνει μόνο υγρά.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πρόκειται για την πιο μακρά σε διάρκεια απεργία πείνας από Παλαιστίνιο κρατούμενο, ενώ υπογραμμίζουν ότι αν πεθάνει αναμένονται μεγάλες διαμαρτυρίες στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.