Ένα 16χρονο σχολιαρόπαιδο έσφαξε σε πάρκο του βρετανικού Γιορκ ένα κορίτσι 7 ετών και το δικαστήριο άκουσε εμβρόντητο τις «παράλογες πεποιθήσεις» της για ανθρώπους «που δεν είναι άνθρωποι».

Η έφηβη, που δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους, έφαγε ισόβια και ο δικαστής του Λιντς διέταξε να παραμείνει πίσω από τα κάγκελα για τουλάχιστον 5 χρόνια για ανθρωποκτονία.

Η 7χρονη Katie Rough έπαιζε αμέριμνη στο πάρκο, όταν δέχτηκε ξαφνικά την απρόκλητη επίθεση της έφηβης. Η οποία αποδέχτηκε το έγκλημά της, αν και δεν μιλά πια, πάσχοντας από επιλεκτική αλαλία.

Ο δικαστής Justice Soole είπε καταδικάζοντάς τη: «Το επίπεδο του δημόσιου κινδύνου που αποτελείς είναι υψηλό. Και δεδομένης της συνεχιζόμενης σιωπής σου, το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα υπάρξει μια αξιόπιστη εκτίμηση για το πόσο θα συνεχιστεί ακόμα αυτός ο κίνδυνος».

crelynfrgytr1

Κι έτσι δεν θα βγει από τη φυλακή πριν να υπάρξει μια ασφαλής εκτίμηση ότι έχει έρθει στα συγκαλά της. Της είπε ακόμα πως ό,τι συνέβη στο πάρκο «είναι γνωστό μόνο σε σένα», λέγοντας πως «το πιο ανησυχητικό εύρημα είναι ότι όλο αυτό έμοιαζε προσχεδιασμένο και βασίστηκε σε παραληρηματικές σκέψεις».

Η μικρούλα Katie βρέθηκε με βαρύτατα τραύματα στον λαιμό και το στήθος. Η έφηβη στεκόταν παραδίπλα παίζοντας αδιάφορα με το αιματοβαμμένο μαχαίρι και ήταν η ίδια που τηλεφώνησε μάλιστα στην αστυνομία για να πει τι είχε κάνει. Το δικαστήριο κατέληξε πάντως πως το χέρι της έφηβης όπλισε η πεποίθηση πως υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που «μπορεί να μην είναι άνθρωποι και να ελέγχονται από μια ανώτερη και μοχθηρή δύναμη».

Στον εισαγγελέα είχε πει άλλωστε πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι ρομπότ και δεν αποκλείεται να τη σκότωσε γιατί τη θεώρησε μηχανή. Η ψυχιατρική εκτίμηση μίλησε για ψύχωση που δεν είχε διαγνωστεί μέχρι τώρα…