Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε την επανάληψη της συνεργασίας με την Υεμένη, η οποία είχε διακοπεί για ένα εξάμηνο και χαιρέτισε τις πολιτικές αλλαγές στη χώρα, με την ευκαιρία της αποχώρησης του προέδρου της.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα έδωσε τέλος στην αναστολή χορήγησης όλων των πιστώσεών της και τις δωρεές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ανάπτυξης», θυγατρικού οργανισμού της που ασχολείται με τις φτωχές χώρες, τονίζεται στο ανακοινωθέν της. Η Παγκόσμια Τράπεζα προσθέτει πως έχει «αποκαταστήσει την παρουσία της στην Υεμένη».

Ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ανακοίνωσε χθες πως εγκαταλείπει την εξουσία έπειτα από 33 χρόνια στην κεφαλή του κράτους. Υποψήφιος για την αντικατάστασή του στην προεδρία είναι ο αντιπρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Ο Σάλεχ θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για νοσηλεία.

Ωστόσο, πέντε θεωρούμενα ως μέλη της Αλ Κάιντα έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγές πυρών με τον στρατό στην επαρχία Αμπιάν, που αποτελεί προπύργιο του εξτρεμιστικού δικτύου στη νότια Υεμένη, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Σε ανταλλαγές πυρών με αυτόματα όπλα και πυροβολικό το πρωί στην πόλη Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της Αμπιάν, η οποία ελέγχεται από τους ισλαμιστές αντάρτες, κατέληξε στον θάνατο ενός και τον τραυματισμό τριών από τους στασιαστές, δηλώνουν οι ίδιες πηγές.

Σε χθεσινοβραδινή επίθεση εναντίον στρατώνα στα νοτιοανατολικά της Ζιντζιμπάρ, που προκάλεσε την αντεπίθεση του στρατού, με αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων τεσσάρων ανταρτών.