Στο Λος Άντζελες έφτασε, από τις Φιλιππίνες όπου βρισκόταν, η σύντροφος του 64χρονου Στίβεν Πάντοκ, που αιματοκύλησε μουσικό φεστιβάλ στο Λας Βέγκας πριν από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με το Reuters, πράκτορες του FBI φιλοδοξούν να μάθουν από την Marilou Danley περισσότερες πληροφορίες για το χτύπημα του Πάντοκ, που άφησε πίσω του 58 νεκρούς, και κυρίως για το πιθανό κίνητρό του.

Δύο αστυνομικοί, ένας από τη Μανίλα κι ένας στις ΗΠΑ, δήλωσαν στο πρακτορείο πως η Danley δεν έχει συλληφθεί αλλά το FBI ελπίζει να συναινέσει στην εξέτασή της. Το ταξίδι από τις Φιλιππίνες στις ΗΠΑ συντονίστηκε από το ίδιο το FBI.

Ο Στίβεν Πάντοκ, που αυτοκτόνησε λίγο πριν εισβάλει η αστυνομία στο δωμάτιό του, στο Mandalay Bay Hotel, δεν άφησε κανένα σημάδι ως προς το κίνητρο της επίθεσής του. Οι αμερικανικές αρχές ελπίζουν να λάβουν πιο διαφωτιστικές απαντήσεις από τη Danley, η οποία ζούσε με τον 64χρονο στο Μεσκίτ της Νεβάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία της Μανίλα, ο Πάντοκ χρησιμοποίησε έγγραφα της Danley- που έχει διαβατήριο Αυστραλίας- κάνοντας τσεκ ιν στο δωμάτιό του στο Λας Βέγκας. Υπό έρευνα είναι επίσης και η μεταφορά ποσού 100.000 δολαρίων από τον Πάντοκ σε λογαριασμός τις Φιλιππίνες, που φαίνεται να προοριζόταν για τον Danley. Οι αρχές εκτιμούν πως ήταν κάποιου είδους « οικονομική διασφάλιση» για την Danley.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Danley είχε φτάσει στη Μανίλα στις 15 Σεπτεμβρίου, περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν ο Πάντοκ ανοίξει πυρ από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Λας Βέγκας. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ στις 22 Σεπτεμβρίου και επέστρεψε στη Μανίλα στις 25.

Η 62χρονη Danley είναι υπήκοος Αυστραλίας γεννημένη στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τους New York Times, έχει μια κόρη που ζει στο Λος Άντζελες.