Πολλοί είναι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο που ανεξαρτήτως από που εκ πορεύονται οι πράξεις τους και τα λεγόμενά τους ισχυρίζονται πως είναι οι μετενσαρκώσεις του μεσσία που έχει επιστρέψει στη Γη για τη Δευτέρα Παρουσία. Ο φωτογράφος Τζόνας Μπέντικσεν, για τους σκοπούς του βιβλίου του «Η Τελευταία Διαθήκη», προσπάθησε να τους εντοπίσει και να καταγράψει τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC επτά είναι οι άνδρες που αναφέρουν δημόσια πως είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο φωτογράφος λοιπόν ταξίδεψε ανά τον κόσμο για δύο χρόνια για να τους συναντήσει, καταγράφοντας τους ίδιους και τους «πιστούς» τους. Οι άνθρωποι αυτοί ποικίλλουν: Ανάμεσα τους ήταν ένα πρώην μέλος της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ5 αλλά και ένας οδηγός ταξί στη Ζάμπια.

Ο ίδιος αναφέρει πως «σκοπός μου δεν είναι πω ποιος από αυτούς είναι ο αληθινός Μεσσίας, αλλά αντ’ αυτού να πω: “ωραία, θα εκλάβω όλα όσα λέει ο καθένας τους ως αληθινά και θα προσπαθήσω να περιγράψω πώς μοιάζει ο κόσμος υπό αυτή την οπτική. Ποιες είναι οι επιπτώσεις για εμάς, για την ανθρωπότητα, αν αυτό το άτομο είναι στ’ αλήθεια ο Μεσσίας;”»

Για να συνεχίσει σχολιάζοντας πως «είχα συγκεκριμένα κριτήρια για το ποιους θα έψαχνα. Έπρεπε να είναι άνθρωποι που ήδη είχαν δημοσιοποιήσει αυτές τις απόψεις. Που είχαν κατά κάποιον τρόπο δημιουργήσει τη θεολογία του να είσαι ο Ιησούς. Είχαν δημοσιεύσει γραφές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ψυχωτικοί, που ξαφνικά ισχυρίζονται πως είναι ο Ιησούς, όπως αυτοί που θα έβρισκες σε ένα ίδρυμα. Είναι κάπως διαφορετικό, ό,τι και αν είναι».