Αναποφάσιστος παραμένει ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι σχετικά με την διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών μετά την πέμπτη θέση που εξασφάλισε στις προκριματικές στην Αϊόβα.

«Αποφάσισα να επιστρέψω στο Τέξας, να αξιολογήσω τα αποτελέσματα των σημερινών προκριματικών και να αποφασίσω αν υπάρχει πεδίο για εμένα στην κούρσα. Με λίγη προσευχή και ενδοσκόπηση, θα αποφασίσω ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για το μέλλον», είπε στους υποστηρικτές του ο Πέρι, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες προηγείτο στις δημοσκοπήσεις.

Ο 61χρονος Πέρι προηγείτο του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνι στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών όταν μπήκε στην κούρσα τον Αύγουστο.

Έχασε, όμως, έδαφος μετά από αρκετές αποτυχημένες συμμετοχές του σε ντιμπέιτ όπου δέχτηκε επικρίσεις για την προτεινόμενη μεταναστευτική πολιτική του και την πρότασή του να εμβολιάζονται υποχρεωτικά τα νεαρά κορίτσια κατά ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού.

Σε ένα ντιμπέιτ τον Νοέμβριο εξετέθη όταν δεν μπόρεσε να θυμηθεί μια από τις τρεις κυβερνητικές υπηρεσίες την οποία ο ίδιος είχε επανειλημμένως πει ότι θα καταργήσει αν εκλεγεί πρόεδρος.

Ο Πέρι έλαβε μόλις το 10% στις προκριματικές στην Αϊόβα, την πρώτη εκλογική μάχη για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές της 6ης Νοεμβρίου.