Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε να συσπειρώσει χθες τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αϊόβα την ώρα που οι αντίπαλοι Ρεπουμπλικανοί πραγματοποιούσαν την πρώτη προκριματική ψηφοφορία για το ποιος θα λάβει το χρίσμα του κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη προς τους παρευρισκόμενους, στις προκριματικές, Δημοκρατικούς, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην νίκη του πριν από τέσσερα χρόνια που τον έστειλε τελικά στο Λευκό Οίκο.

«Η αλλαγή δεν είναι ποτέ εύκολη. Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε τα τελευταία τρία χρόνια δεν προέκυψαν μέσα σε μια νύχτα και δεν θα τα αντιμετωπίσουμε μέσα σε μια νύχτα. Όμως πραγματοποιούμε σταθερή πρόοδο, αρκεί να μπορούμε να την διατηρήσουμε», είπε ο Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τις επιτυχίες που σημειώθηκαν στη διάρκεια της πρώτης του θητείας, συμπεριλαμβανομένων της μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλειας υγείας και των προσπαθειών για ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά είπε ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες σε μια ενδεχόμενη δεύτερη τετραετή θητεία του.

«Εν μέρει το 2012 αποσκοπεί στο να υπενθυμίσει στους αμερικανούς πολίτες πόσο μακριά φτάσαμε και τα σταθερά αποτελέσματα που είχε το έργο μας», είπε ο Ομπάμα.