Διασωληνωμένη, με τους γιατρούς να είναι πολύ συγκρατημένοι για το πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή της, είναι η Ελληνογερμανίδα που τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Βαρκελώνη.

Ο Π. Σωτηρόπουλος, Σύμβουλος Τύπου Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και σημείωσε πως η γυναίκα παραμένει διασωληνωμένη, ενώ η κατάστασή της δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση.

Σύμφωνα με το Star, που επικαλείται ανθρώπους από την οικογένεια της γυναίκας, οι δικοί της έχουν πάρει τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων, αφού κρίνεται πως η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη.

Η γυναίκα, ελληνογερμανικής καταγωγής, είναι παντρεμένη με Έλληνα γιατρό και ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Έχει δυο παιδιά. Με την οικογένεια της βρισκόταν στη Βαρκελώνη, για ταξίδι αναψυχής και βρισκόταν στην πλατεία Ραμπλάς την στιγμή που χτύπησαν οι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της, η γυναίκα ήταν η πρώτη που χτυπήθηκε από το μοιραίο βαν, όταν αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος. Από το χτύπημα που δέχτηκε, τραυματίστηκε σοβαρά και είχε υποβληθεί σε μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση, που είχε συνολική διάρκεια οκτώ ωρών.

Τα παιδιά της οικογένειας, που επίσης είχαν τραυματιστεί κατά την επίθεση, έχουν βγει από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.