Οι αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα απελευθερώσουν «το συντομότερο δυνατόν» και χωρίς να προβάλουν κανέναν όρο έξι «ένστολους» ομήρους που κρατούν.

Οι έξι «αιχμάλωτοι πολέμου» περιλαμβάνονται στους 11 ομήρους που κρατούνται από την οργάνωση εδώ και δώδεκα χρόνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο των FARC (farc-ep.co) θα αφεθούν ελεύθεροι πολύ σύντομα.

Μεταξύ των ομήρων περιλαμβάνονται οι ανθυπολοχαγοί της αστυνομίας Χόρχε Τρουχίγιο Σολάρτε και Χόρχε Ουμπέρτο Ρομέρο, καθώς και ο λοχίας Χοσέ Λιμπάρδο Φορέρο Καρέρο. Οι FARC διευκρίνισαν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και των υπόλοιπων ομήρων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση οι όμηροι θα παραδοθούν στη μεσολαβήτρια Πιεδάδ Κόρδοβα.

Στις 6 Δεκεμβρίου οι FARC είχαν υποσχεθεί ότι θα απελευθέρωναν πολλούς ομήρους, έξι ημέρες μετά τη δολοφονία, στις 26 Νοεμβρίου, τεσσάρων στρατιωτικών που κρατούνταν από τους αντάρτες επί δώδεκα και πλέον χρόνια. Οι τέσσερις όμηροι σκοτώθηκαν από τους φύλακές τους εν μέσω συγκρούσεων με το στρατό.

Οι FARC κρατούν ακόμη έντεκα αστυνομικούς και στρατιωτικούς, τους οποίους επιδιώκουν να ανταλλάξουν με φυλακισμένους συντρόφους τους, καθώς και αδιευκρίνιστο αριθμό πολιτών.