Χιλιάδες πιστοί, τουρίστες αλλά και χριστιανοί που ζουν στην περιοχή συνέρρευσαν σήμερα στη Βηθλεέμ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Πολλοί από τους επισκέπτες συγκεντρώθηκαν το πρωί γύρω από το δέντρο ύψους 15 μέτρων που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Manger για να βγάλουν φωτογραφίες και να απολαύσουν τον ήλιο.

Το σπουδαιότερο γεγονός ωστόσο αναμένεται να λάβει χώρα τα μεσάνυχτα με τη λειτουργία που θα γίνει στο Ναό της Γεννήσεως στο μέρος όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο Ιησούς.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ δήλωσε ότι ο αριθμός των πιστών είναι ακριβώς ίδιος με πέρσι γεγονός που προκαλεί εντύπωση δεδομένης της έντασης και του αναβρασμού που επικρατεί στον αραβικό κόσμο.

Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, Victor Batarseh, εξέφρασε την ελπίδα οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστινίους πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου τους που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.