Από το Ίδρυμα Φεντερίκο Φελίνι ζητάει οικονομική ενίσχυση η ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ, πρωταγωνίστρια της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας του σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι «La Dolce Vita» (Γλυκιά Ζωή). 

Η Έκμπεργκ νοσηλεύεται σε κλινική λίγο έξω από την Ρώμη, όπου υποβάλλεται σε φυσικοθεραπεία μετά από κάταγμα στο δεξιό μηρό της.

«Ζητώ από το ίδρυμα και από οποιανδήποτε άλλο θέλει να κάνει μια αγαθοεργία, να αποφασίσει να στηρίξει, και χωρίς μεγάλα ποσά, μια καλή ηθοποιό που αξίζει μια ευγενική πράξη», αναφέρεται στην επιστολή της Έκμπεργκ.

Η σουηδή ηθοποιός ζει με μια σύνταξή 400 ευρώ, που της παρέχεται από το ιταλικό ταμείο καλλιτεχνών. Μετά όμως από την εμπρηστική επίθεση στη βίλα της, από την οποία προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές και λόγω των πρόσφατων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στα καθημερινά έξοδα και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Στην Ιταλία η πρώην «Μις Σουηδία 1950» δεν έχει συγγενείς, ούτε απέκτησε παιδιά. Στα φλερτ της συγκαταλέγονταν ο «κύριος Fiat» Τζάνι Ανιέλι αλλά και ο Φρανκ Σινάτρα, που της είχε κάνει πρόταση γάμου.

Το Ίδρυμα Φελίνι έκανε γνωστό ότι αντιμετωπίζει επίσης οικονομικά προβλήματα και ζήτησε από τον δήμο του Ρίμινι και τους πολίτες του να συμβάλλουν για να μπορέσει να βοηθηθεί η ηλικιωμένη ηθοποιός.