Η πτώση του Ισλαμικού Κράτους έχει ξεκινήσει στις αραβικές χώρες, με τα βίντεο και τις εικόνες όπου στρατιώτες εκτελούν τζιχαντιστές να εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά στο διαδίκτυο. Το τελευταίο σοκαριστικό βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα βρετανικά ΜΜΕ απεικονίζει τη μαζική εκτέλεση φερόμενων ως μαχητών του ISIS.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, το οποίο επικαλείται πηγές του Al Jazzera, οι εκτελεσθέντες είναι μαχητές του ISIS στη Λιβύη, οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Συνολικά 18 άτομα με πορτοκαλί φόρμες είναι γονατισμένα στο χώμα και οι εκτελεστές από πάνω τους έτοιμοι να πατήσουν τη σκανδάλη.

Σύμφωνα με τη Libyan Express, τη μαζική εκτέλεση διέταξε ο διοικητής της «Επιχείρησης Αξιοπρέπεια» του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Μαχμούντ Αλ Ουερφάλι. Στο βίντεο των λίγων δευτερολέπτων δεν αποτυπώνεται η στιγμή της εκτέλεσης καθώς τα πλάνα σταματούν λίγα δεύτερα πριν οι φερόμενοι στρατιώτες πατήσουν τις σκανδάλες.

Το βίντεο ωστόσο δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον ΟΗΕ, με τον εκπρόσωπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Λιζ Τροσέλ, να έχει καλέσει τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό να διερευνήσει τις καταγγελίες για συνοπτικές εκτελέσεις κρατουμένων.