Τα καμένα απομεινάρια του πύργου Γκρένφελ, στο Λονδίνο, όπου βρήκαν φρικτό θάνατο τουλάχιστον ογδόντα άνθρωποι, αποτυπώνονται σε βίντεο με πλάνα μέσα από τον πύργο.

Στο βίντεο φαίνονται τα συνεργεία διάσωσης να ανεβαίνουν από όροφο σε όροφο, αναζητώντας σορούς ανθρώπων που παραμένουν αγνοούμενοι.

Στο βίντεο φαίνονται οι σκάλες του πύργου, καμένες. Ήταν η μόνη διέξοδος για πολλούς από τους ενοίκους του πύργου- και κάποιοι δεν κατάφεραν να βρουν τη σωτήρια έξοδο. Άλλοι πήδηξαν από τα παράθυρα ελπίζοντας να σωθούν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας περιέγραψε στο BBC το τρομακτικό έργο των συνεργείων που κάνουν έρευνες με τα χέρια τους σε κάθε διαμέρισμα σε κάθε όροφο, αναζητώντας ανθρώπινα απομεινάρια.

«Πλέον προσπαθούμε μόνο να βγάλουμε τους νεκρούς από τα σπίτια, τις σκάλες ή τους διαδρόμους και να μεταφέρουμε τα ευρήματα στο νεκροτομείο ώστε να ταυτοποιηθούν» πρόσθεσε. «Αρχίσαμε με τις σορούς που είναι εμφανείς και στη συνέχεια με αστυνομικούς σκύλους και έρευνες με τα χέρια αναζητούμε τα θύματα».

r8kim1xs xplwd1l2 w9ir9bqu 3u3xwd66 1wfovj1m