Μια έφηβη από το Ελ Σαλβαδόρ καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία, αφότου γέννησε νεκρό το μωρό της στην τουαλέτα του σπιτιού της. Οι εισαγγελείς ήταν πολύ αυστηροί με την Εβελίν Μπεατρίς Ερνάντες Κρουζ, καθώς θεώρησαν ότι η μηδαμινή προγεννητική φροντίδα ισοδυναμούσε με ανθρωποκτονία.

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και ότι δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα. Σημείωσαν δε ότι η εγκυμοσύνη ήταν αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων βιασμών, τους οποίους και δεν ανέφερε.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής απαγορεύει εντελώς την έκτρωση σε όλες τις περιστάσεις. Δεκάδες γυναίκες φυλακίστηκαν για τον θάνατο των εμβρύων τους, σε περιπτώσεις όπου δήλωσαν είτε ότι απέβαλαν είτε ότι έφεραν στον κόσμο ένα νεκρό παιδί.

Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους, όταν η Ερνάντες έφερε στον κόσμο ένα παιδί στο σπίτι της, σε μια μικρή αγροτική κοινότητα. Κατά τη διάρκεια του τοκετού λιποθύμησε, καθώς έχασε μεγάλες ποσότητες αίματος. Όταν η μητέρα της τη μετέφερε στο νοσοκομείο, αφήνοντας το μωρό πίσω της στο σπίτι, η έφηβη κρατήθηκε από τις Αρχές, με την υποψία ότι πραγματοποίησε έκτρωση. Έντεκα ημέρες αργότερα είχε μια πρώτη ακροαματική διαδικασία και από τότε είναι υπό κράτηση.

Τελικά, κάτι παραπάνω από έναν χρόνο μετά, έμαθε ότι η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν 30 ετών κάθειρξη.

Οι χώρες με μηδενική ανοχή στην έκτρωση στον πλανήτη μας είναι: Χιλή, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελ Σαλβαδόρ, Μάλτα, Νικαράγουα, Βατικανό.