Βάρκα με πέντε νεκρούς εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ισπανίας

Πιστεύεται πως ήταν Αφρικανοί μετανάστες


ΚΟΣΜΟΣ
8:55
17/06/2017
Βάρκα με πέντε νεκρούς εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ισπανίας
1
loading

Πέντε άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε μικρό ξύλινο πλεούμενο, το οποίο εντόπισε εμπορικό πλοίο σε απόσταση περίπου 70 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Ισπανίας, στη Μεσόγειο.

Όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές υπηρεσίες, ο καπετάνιος του πλοίου ειδοποίησε τις αρχές και τότε εστάλησαν στην περιοχή ένα αεροσκάφος και ένα περιπολικό. Στο σκάφος βρέθηκαν «τα πτώματα πέντε ανθρώπων, προφανώς καταγόμενων από την υποσαχάρια Αφρική».

Το πλεούμενο αναμενόταν να ρυμουλκηθεί και να φθάσει σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Καρθαγένης στη νοτιοανατολική Ισπανία, όπου τα πτώματα θα παραδοθούν στις ισπανικές αρχές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, 77.004 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη διά θαλάσσης από την 1η Ιανουαρίου ως την 14η Ιουνίου.

Πάνω από 65.400 από αυτούς έφθασαν στην Ιταλία, ενώ άλλοι 1.737 βρέθηκαν νεκροί στα ιταλικά χωρικά ύδατα. Περίπου 8.000 έφθασαν στην Ελλάδα. Στην Ισπανία, πάνω από 3.300 κατάφεραν να φθάσουν στις ακτές, αλλά 54 βρέθηκαν νεκροί στα ισπανικά χωρικά ύδατα.

Σχεδόν 14.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο τα τελευταία τέσσερα χρόνια: 3.283 το 2014, 3.784 το 2015, 5.098 το 2016 και — ήδη — 1.800 από την 1η Ιανουαρίου φέτος, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ποιός….

    ...θα πληρώσει για το φρικτό ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται τόσα χρόνια στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ? Εδώ δεν πρόκειται για ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ. Πρόκειται για ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ που πλουτίζουν πάνω στα πτώματα εξαπατημένων εξαθλιωμένων ανθρώπων, και για δημόσιους λειτουργούς που με την βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων καλοπληρωμένων λακέδων (βλ.δημοσιογράφοι,ΜΚΟ κλπ) παρουσιάζουν το ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ως ......ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Εγώ λοιπόν ο ΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΕΙΔΟΥΣ (Φασίστας-ρατσιστής,εθνικιστής) απαιτώ να μεταφέρεται όποιος θέλει να έλθει στην .......Πολιτισμένη Ευρώπη σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ με τη πρέπουσα ασφάλεια για να μη δώ άλλους ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει