Να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θέλει ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την αποτυχία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Ερωτηθείς αν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 19 Ιουνίου, θα πρέπει να καθυστερήσουν, ο Κόρμπιν δήλωσε στο Sky News: «Θα πρέπει να προχωρήσουν επειδή έχει ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50, η εν ενεργεία κυβέρνηση μέσα σε 11 μέρες θα πρέπει να πραγματοποιήσει αυτές τις διαπραγματεύσεις για το Brexit».

«Η θέση μας είναι σαφής. Θέλουμε ένα Brexit με προτεραιότητα τις θέσεις εργασίας, επομένως το πιο σημαντικό είναι μια συμφωνία εμπορίου με την Ευρώπη» είπε.

Ο αρχηγός των Εργατικών σχολίασε ότι το κόμμα του είναι ο νικητής των εκλογών καθώς αύξησε τον αριθμό των εδρών του και το ποσοστό του και είναι έτοιμο να ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας.

Αυξημένη η συμμετοχή των νέων

Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές στη Βρετανία μεταξύ των νέων αυξήθηκε κατά 12 μονάδες σε σχέση με το 2015 και έφτασε το 56% στην ηλικιακή ομάδα 18-34, σύμφωνα με τo exit poll που έδωσε στη δημοσιότητα το NME/The Stream όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τον Guardian.

Η δημοσκόπηση, που βασίστηκε σε 1.354 ερωτηθέντες, επιβεβαιώνει ότι η πλειονότητα των νεαρών ψηφοφόρων επέλεξαν τους Εργατικούς, με το 60% όσων είναι κάτω των 35 ετών να δηλώνει ότι ψήφισε το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 66% στην ηλιακή ομάδα 18-24 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 36% ψήφισε για πρώτη φορά, ενώ οι μισοί δήλωσαν ότι ένας από τους αποφασιστικής σημασίας λόγους της ψήφου τους ήταν το Brexit.