Στο Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας προσέφυγε ένας πενηντάχρονος που είχε παντρευτεί μια 30χρονη γυναίκα, ζητώντας να κηρυχθεί άκυρος ο γάμος τους, αφού εκείνη του είχε αποκρύψει ότι έπασχε από AIDS!

Ο δικαστής απέρριψε την αίτησή του επισημαίνοντας ότι ήταν λάθος να πιστεύει ότι αν ο γάμος είχε κηρυχθεί άκυρος, θα απέφευγε την μοιρασιά της ακίνητης περιουσίας.

Η σύζυγος είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από τον ιό AIDS το 2006. Ο γάμος έγινε έναν χρόνο αργότερα, χωρίς ο γαμπρός να γνωρίζει την πάθηση της συντρόφου του. Πριν ένα χρόνο η φορέας είχε ζητήσει διαζύγιο το οποίο απέρριψε ο σύζυγος, ζητώντας αντ’ αυτού, να κηρυχθεί ο γάμος άκυρος.

«Ερεύνησε το ιστορικό του άλλου πριν τον παντρευτείς» είναι το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο Ian Sharn, από την εταιρία Slater and Gordon.

Προσθέτει ότι αν γινόταν δεκτή η αίτηση του άντρα, αυτό σίγουρα θα άνοιγε το Κουτί της Πανδώρας, τονίζοντας ότι «η περίπτωση του να αποκρύψει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας δεν διαφέρει από το να πει ψέματα για την οικονομική του κατάσταση ή τα οικονομικά του σχέδια για το μέλλον».

Στο δικαστήριο δεν διευκρινίστηκε αν και ο σύζυγος έχει προσβληθεί από τον ιό του AIDS.