Τουλάχιστον 60 ασθενοφόρα έφτασαν στο στάδιο που έγινε η έκρηξη στο Μάντσεστερ, μεταφέροντας τραυματίες σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής (North West Ambulance Services).

Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για 59 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αρκετοί τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της έκρηξης.

Από την πλευρά της, η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν 19 νεκροί, και περίπου 50 τραυματίες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στο Μάντσεστερ, μετά την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους και τραυμάτισε 50 σε μουσική συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Το υπουργείο τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι «δεν έχει πληροφορίες που να αναφέρουν κάποια συγκεκριμένη απειλή σε μουσικές συναυλίες στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας γύρω από ανοιχτούς χώρους, αλλά και κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, στο πλαίσιο λήψης εκτάκτων μέτρων» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.