Ο δικηγόρος Roy Martin ασχολείται με υποθέσεις διαζυγίων από το 1996 και πολύ συχνά του τίθεται ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Η καριέρα του ως δικηγόρου διαζυγίων τι του διδάσκει σχετικά με τον γάμο και τη ζωή;

Μέσω της ιστοσελίδα Quora, ο πολύπειρος νομικός δίνει πολύ απλές απαντήσεις:

«Με δίδαξε πως το “είναι πολύ καυτή” είναι εντελώς λάθος λόγος για να παντρευτείς» γράφει χαρακτηριστικά.

«Μου δίδαξε επίσης πως το να αγαπάς αληθινά κάποιον δεν είναι, από μόνο του, αρκετό. Ο γάμος απαιτεί δέσμευση, όχι μόνο στον ίδιο τον γάμο αλλά και στο να είναι ο άλλος άνθρωπος καλά. Ο γάμος απαιτεί αφοσίωση. Δεν αρκεί η βούληση να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα αλλά περισσότερο χρειάζεται η αίσθηση της δέσμευσης στην κατεύθυνση αυτή».

«Ρώτα τον εαυτό σου» συνεχίζει «αν θα θέλεις να είσαι με αυτή τη γυναίκα όταν θα είναι μεγάλης ηλικίας και με γκρίζα μαλλιά. Ρώτα αν θα θέλεις να σταθείς δίπλα της για μήνες ή και χρόνια ακτινοβολιών ή χημειοθεραπείας, όταν πάθει καρκίνο του μαστού. Ρώτα αν η αγάπη που νιώθεις για εκείνη θα σε κάνει να θέλεις να κάνεις έρωτα μαζί της όταν οι άλλοι άνδρες δεν θα την προσέχουν. Ρώτα αν θα θέλεις να τη φροντίζεις σαν μωρό όταν δεν θα μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της. Ρώτα αν θα θέλεις να είσαι δίπλα της μέχρι που το τέλος να φαίνεται σαν λύτρωση.

Αν με ειλικρίνεια μπορείς να πεις ναι σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, τότε έχεις τον τρόπο σκέψης που μπορεί να οδηγήσει σε έναν επιτυχημένο γάμο. Αν είσαι μόνο για το τώρα και για τις καλές στιγμές, αυτό δεν είναι κακό, ούτε λάθος. Απλώς δεν είναι αρκετά γερό θεμέλιο για μια περιπέτεια 50 ή 60 χρόνων» καταλήγει.