Έξι μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, η συντηρητική ένωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του κεντροαριστερού SPD, την ίδια ώρα όμως οι αντίπαλοί της συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά τους σε διάστημα σχεδόν πέντε ετών.

Οι συντηρητικοί προηγούνται σταθερά με 34%, ενώ το SPD κερδίζει δύο ποσοστιαίες μονάδες και φθάνει το 32%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Forschungsgruppe Wahlen για το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Η Μέρκελ και ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Μάρτιν Σουλτς δίνουν μάχη στήθος με στήθος καθώς η δημοφιλία τους διαμορφώνεται στο 44%, ποσοστό ίδιο και για τους δύο.

Τον Φεβρουάριο, δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας είχε δείξει προβάδισμα του Μάρτιν Σουλτς με 49% για τη γερμανική καγκελαρία έναντι 38% της Μέρκελ.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης πως το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία χάνει μία ποσοστιαία μονάδα και πέφτει στο 9%, αλλά μπαίνει στο κοινοβούλιο ως τρίτο κόμμα. Η Αριστερά συγκεντρώνει 8% και οι Πράσινοι το 7%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 5%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με δείγμα 1.212 ανθρώπων από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου