Έχασε το μάτι της εξαιτίας του εθισμού της στα ναρκωτικά. Εκείνη και το αγόρι της, είχαν προμηθευτεί με 35 σακουλάκια ηρωίνης και 90 ηρεμιστικά χάπια.

«Κάναμε διάφορα, λιποθυμούσαμε, κάναμε ξανά διάφορα και ξανά αναίσθητοι… Ήμασταν μαστουρωμένοι… αρχίσαμε να μαλώσουμε και με μαχαίρωσε με μια βελόνα γεμάτη ηρωίνη στο μάτι». Οι γιατροί αφαίρεσαν το δεξί της μάτι και το αντικατέστησαν με εμφύτευμα που έχει την αρμονική κίνηση με το αριστερό, όπως παρά το γεγονός ότι το εμφύτευμα βρίσκεται ακόμα στη θέση του, η προσθετική επικάλυψη έχει χαθεί.

Η ιστορία της Tiffany Dawn Evans έγινε viral όταν συνελήφθη για πορνεία τον Δεκέμβριο του 2016 λίγα μέτρα μακριά από τη δημοφιλή Μιρτλ Μπιτς στην Νότια Καρολίνα. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητά τη φωτογραφία της, όπως και 10 ακόμα ιερόδουλων, που συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ και μέσα σε λίγες ώρες «έπαιζε» στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ τα οποία την αποκαλούσαν «μονόφθαλμη που μοιάζει με ζόμπι»!

«Είμαι, πώς με αποκαλούν; Μονόφθαλμο ζόμπι; Συνάντησα έναν τύπο την επόμενη ημέρα στο πάρκινγκ ενός εμπορικού που μου φώναξε “εσύ δεν είσαι η μονόφθαλμη πόρνη;”. Τι έγινε, έγινα σταρ;…» λέει στη miamiherald.

Η 30χρονη γυναίκα είναι άστεγη, κοιμάται όπου βρει. Τρώει ελάχιστα και έχει μπει για αποτοξίνωση πάνω από 12 φορές. Έχει διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή πριν πολλά χρόνια… Δηλώνει ότι έμαθε να τα καταφέρνει χωρίς φαρμακευτική αγωγή και ότι από μόνη της άρχισε να κατευνάζει τους δαίμονές της αλλά συνειδητοποίησε ότι γινόταν σαν ζόμπι. Για να νικήσει τη πείνα της, άρχισε να επαιτεί στους δρόμους «κάνουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε…», θα πει στη δημοσιογράφο.

Η Evans μετακόμισε στην Μιρτλ Μπιτς πριν τρία χρόνια, αφού εγκατέλειψε το σπίτι και την οικογένειά της. «Δεν είχα καμία πρόθεση να το κάνω», λέει εννοώντας ότι έφυγε κυνηγημένη από το νόμο. Έφτασε στον δημοφιλή τουριστικό θέρετρο με ένα μέλος της περίφημης δίτροχης συμμορίας Hells Angels. Εθισμένος και εκείνος στις ουσίες, δεν έμειναν μακριά από τα μπλεξίματα με τις διωκτικές αρχές. Ο μοτοσικλετιστής τη γλίτωσε πληρώνοντας εγγύηση, αλλά όχι η Evans που εξέτισε ποινή φυλάκισης 96 ημερών.  «Όταν εκεί έξω είσαι μόνη, χωρίς καμία βοήθεια τι να κάνεις;», λέει δικαιολογώντας την απόφασή της να στραφεί στην πορνεία. Χωρίς χρήματα, στέγη και ταυτότητα η νεαρή παρατήρησε τα χρήματα που έβγαζαν τα κορίτσια που εκπλήρωναν φαντασιώσεις και αποφάσισε να κάνει το ίδιο.

Η Evans, μετά την αποφυλάκισή της, δούλευε ως συνοδός σε γραφείο που «έτρεχε» ένας άντρας ο οποίος την «μπούκωνε» κάθε πρωί με ηρωίνη επειδή μετέφερε με αυτοκίνητο τα κορίτσια στα ραντεβού τους. «Ήμουν το μικρό κατοικίδιό του. Με πρόσεχε…».

Η Evans γεννήθηκε στη Winston Salem στη Βόρεια Καρολίνα. Οι γονείς της ήταν μηχανόβιοι και το πρώτο της ταξίδι στην Μιρτλ Μπιτς έγινε με μηχανές για τον εορτασμό των έβδομων γενεθλίων της. Εκείνη και η μικρότερη αδελφή της, θυμάται που φορούσαν ασορτί μπλουζάκια της Χαλεϊ. Οι όμορφες αναμνήσεις, έχουν δώσει τη θέση τους στον εφιάλτη της ενήλικης ζωής της.

Τώρα, όπως λέει, αν και δε ξέρει τι της επιφυλάσσει το μέλλον, πρέπει να επιβιώσει σήμερα για να μπορέσει να τα καταφέρει και αύριο. Ελπίζει να μπορέσει να βρει ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης ώστε να αποκτήσει τελικά ταυτότητα και να αναζητήσει μια αξιοπρεπή εργασία. Απλά θέλει μια σταθερότητα. Αδημονεί για ένα πιο λαμπρό μέλλον, αλλά ένα μέρος της έχει συνηθίσει στο σκοτάδι. «Θέλω μια σταθερή ζωή, αλλά δε ξέρω. Ένα κομμάτι μου λατρεύει το παιχνίδι, γιατί όλα είναι παιχνίδι. Μου αρέσει που είμαι αυθόρμητη και αγαπώ που γνωρίζω τόσο κόσμο και μου αρέσουν πολύ οι συζητήσεις που κάνουμε».