Ζαλισμένος και με πόνο, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, o αποξενωμένος αδερφός του ηγεμόνα της Βόρειας Κορέας, δήλωσε στους γιατρούς στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ πως είχε ψεκαστεί με ένα χημικό. Πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο τη Δευτέρα.

Αναμενόταν πως θα ηγούνταν της χώρας του και είχε εξοριστεί επειδή η οικογένειά του τον θεωρούσε πολύ «δυτικό».

Οι μυστικές υπηρεσίας της Νότιας Κορέας, θεωρούν, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδερφού του από «παράνοια». Παραμένει, ωστόσο, ασαφές, γιατί σκοτώθηκε, εν μέσω εικασιών πως σκόπευε να δημιουργήσει μια κυβέρνηση στην εξορία.

Άλλες θεωρίες, περιλαμβάνουν τις φήμες πως ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, που ήταν γνωστός για την ανέμελη ζωή του και την αγάπη του στα τυχερά παιχνίδια, δολοφονήθηκε από μαφιόζους λόγω χρεών.

kim1

Ωστόσο, οι αρχές της Μαλαισίας πιστεύουν πως οι μυστικοί πράκτορες της Βόρειας Κορέας κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του. Η αστυνομία που ερευνά το περιστατικό, συνέλαβε έναν τέταρτο ύποπτο ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για άλλους τρεις άνδρες που πιστεύεται πως είναι πράκτορες της Βόρειας Κορέας.

Οι φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα που δείχνουν τους τρεις άνδρες, ελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Μαλαισιανή αστυνομία. Πιστεύεται ότι παρακολουθούσαν από απόσταση 50 μέτρων, την ώρα που μια δηλητηριώδη ουσία καρφωνόταν στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ. Τη συγκλονιστική φωτογραφία των τελευταίων στιγμών του αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, δημοσίευσαν οι New Straits Times στη Μαλαισία.

kim2
Ο τελευταίος άνδρας που συνελήφθη είχε μαζί του διαβατήριο της Βόρειας Κορέας και αναγνωρίστηκε ως ο 46χρονος Ρι Γιονγκ Σολ.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως παράγοντες της Βόρειας Κορέας πίσω από τη δολοφονία, παρακολουθούσαν από ένα εστιατόριο στο αεροδρόμιο, περίπου 50 μέτρα από το σημείο όπου δηλητηριάστηκε ο Κιμ.