Ένας από τους δημοφιλέστερους άγιους της Καθολικής Εκκλησίας, ο Άγιος Βαλεντίνος έχει σήμερα την τιμητική του.

Η φιγούρα του αγίου απεικονίζεται σε διάφορες αγιογραφίες, πίνακες και κειμήλια. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσον η μορφή του Βαλεντίνου απεικονίζεται με ακρίβεια.

Επιστήμονες έρχονται να δώσουν μιαν απάντηση στο ερώτημα του ποιος έμοιαζε τελικά ο Άγιος Βαλεντίνος, σχηματίζοντας την εικόνα του με τη χρήση τρισδιάστατης τεχνολογίας και λαμβάνοντας εκτεταμένες φωτογραφίες του κρανίου του αγίου, που φυλάσσεται στη Ρώμη.

valrnashday1

Η ψηφιακή χαρτογράφηση του κρανίου έγινε από την κορυφαία ομάδα του Βραζιλιάνου graphic designer, Cicero Moraes, όπως αναφέρει το catholic.org.

Στην προσπάθεια συμμετείχε και ο φωτογράφος José Luís Lira, πρόεδρος της Ακαδημίας Αγιολογίας (μελέτη των Αγίων) της Βραζιλίας ο οποίος κατά το παρελθόν, είχε συνεργαστεί με τον Moraes για την απεικόνιση του προσώπου της Μαγδαληνής και του Αγίου Παύλου της Βραζιλίας.

valrnashday2

«Ήταν ένα συναρπαστικό, πολύπλοκο και σπάνιο έργο αυτό που κάναμε», δηλώνει ο Moraes. «Δεν έχεις συχνά μια τέτοια ευκαιρία, να έχεις πρόσβαση σε ένα πολύτιμο λείψανο όπως αυτό. Ήμασταν τυχεροί που βρεθήκαμε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Δουλέψαμε πάνω στο πρότζεκτ, περίπου τρεις μήνες. Το αποτέλεσμα δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να ξέρει ποιον θα ευχαριστεί για την γιορτή της 14ης Φεβρουαρίου», δήλωσε για το εγχείρημά του.

Στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου, πραγματοποιήθηκε ανατομική τοποθέτηση των μαλακών ιστών και των μυών. Το τελικό αποτέλεσμα αποκαλύπτει ένα γενειοφόρο Βαλεντίνο με σκούρα μάτια, γύρω στα 50… valrnashday3 valrnashday4 valrnashday5 valrnashday6 valrnashday7

valrnashday8