Ένας… μπερμπάντης Γάλλος ζητά αποζημίωση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ από την αμερικανική εταιρεία μεταφορών Uber, κατηγορώντας την ως υπαίτια για το… διαζύγιό του επειδή ένα πρόβλημα στο λογισμικό της επέτρεψε στη σύζυγό του να ανακαλύψει ότι την απατούσε.

«Ο πελάτης μου έπεσε θύμα ενός προβλήματος στο λογισμικό της εφαρμογής. Δίνεται η δυνατότητα της αποσύνδεσης, όμως στη δική του περίπτωση δεν έγινε αποσύνδεση και το πρόβλημα του προκάλεσε ζημία στην ιδιωτική ζωή του» υποστήριξε ο δικηγόρος Νταβίντ-Αντρέ Νταρμόν ο οποίος προσέφυγε κατά της Uber στο δικαστήριο της Γκρας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ο ενάγων, που είναι επιχειρηματίας, ζητάει 45 εκατομμύρια ευρώ υποστηρίζοντας ότι οι ενημερώσεις για τις μετακινήσεις του που συνέχισε να στέλνει η εταιρεία κίνησαν τις υποψίες της συζύγου του. Σύμφωνα με την προσφυγή του, είχε ενεργοποιήσει την εφαρμογή της Uber στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου του για να καλέσει ένα ταξί. Όμως ακόμη και όταν αποσυνδέθηκε, το τηλέφωνο συνέχισε να λαμβάνει ενημερώσεις από την Uber.

Δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Figaro πειραματίστηκαν με κινητά τηλέφωνα και διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα υφίσταται πραγματικά. «Ένα iPhone που συνδέθηκε και μετά αποσυνδέθηκε από έναν λογαριασμό της Uber εξακολουθεί να λαμβάνει τις ίδιες ενημερώσεις με ένα δεύτερο iPhone από το οποίο έγινε η κλήση του ταξί», εξήγησε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου η εταιρεία ανέφερε μόνο ότι προτεραιότητά της είναι να διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών και των οδηγών και ότι δεν σχολιάζει δημοσίως μεμονωμένα περιστατικά.