Ευρωπαϊκή βοήθεια για την αντιμετώπιση πιθανών προσφυγικών ροών ζήτησε η Βουλγαρία

Φόβους για ενδεχόμενη κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας εξέφρασε η κυβέρνηση της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
23:41
08/12/2016
Ευρωπαϊκή βοήθεια για την αντιμετώπιση πιθανών προσφυγικών ροών ζήτησε η Βουλγαρία
1
loading

Φόβους ότι σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό η Βουλγαρία θα υποστεί σημαντικές συνέπειες της πίεσης ισχυρών ροών στα σύνορά της εκφράζει η κυβέρνηση της Σόφιας και ζητάει ευρωπαϊκή βοήθεια για να αντιμετωπίσει μια τέτοια εξέλιξη.

Ο ΥΠΕΞ της χώρας Ντάνιελ Μίτοφ, δήλωσε πως η χώρα του απηύθυνε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκκληση να ξεκινήσει την εκπόνηση «PLAN Β», αν η ρητορική της Τουρκίας γίνει πραγματικότητα και ανοίξει τα σύνορα για τα περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες που παραμένουν στην επικράτειά της.

«Ελπίζουμε να μην προκύψει κάτι έκτακτο, αλλά δεν μπορούμε να στηρίζουμε την πολιτική μας μόνο σε ελπίδες. Αν υπάρξουν κάποιες ενδείξεις σ’ αυτή την κατεύθυνση, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιδράσουν, έχουμε ζητήσει από πολύ καιρό ετοιμότητα και αντίστοιχα μέτρα», δήλωσε, σύμφωνα με το Πρακτορείο ειδήσεων «ΒΤΑ», ο κ. Μίτοφ.

Η Βουλγαρία έχει ενισχύσει τα σύνορά της με την Τουρκία, με την κατασκευή σιδερένιου φράχτη και την ανάπτυξη δυνάμεων συνοριοφυλακής υποστηριζόμενων από τμήματα του στρατού, ενώ αυξημένες περιπολίες διενεργούνται από τις αρχές και στη μεθόριο με την Ελλάδα.

Παρά την ενισχυμένη φρούρηση των συνόρων κυκλώματα διακινητών μεταφέρουν μέσω του «βουλγαρικού διαδρόμου» πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα με την Σερβία και από εκεί τους προωθούν προς την κεντρική Ευρώπη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Serapis

    Ακολουθούν το δρόμο που χάραξη η κερά τασία.
    (Αυτοί δεν έχουν τόσες μέρες ηλιοφάνειας για τους βάζουν να λιάζονται για να εξαφανιστούν).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει