Απίστευτες καταγγελίες έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν πως η πανέμορφη κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν Ισλάμ Καρίμοφ έχει δηλητηριαστεί και είναι πλέον νεκρή.

Οι αναφορές για την τύχη της πρώην δισεκατομμυριούχου Γκουλνάτα Καρίμοβα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τη Daily Mail, πριν από μερικούς μήνες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο ανέφεραν ότι η 44χρονη είχε μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Άλλες πάλι έλεγαν ότι ζούσε εξόριστη στο Ισραήλ.

dauuzb2

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως στη γυναίκα δεν επιτράπηκε να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της τον Σεπτέμβριο και οι φίλοι της ανησυχούν για την τύχη της. Η καταγγελία ότι δηλητηριάστηκε έρχεται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία της χώρας.

Μία ιστοσελίδα της κεντρικής Ασίας, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ουζμπεκιστάν, αναφέρει πως η Γκουλνάρα πέθανε στην πρωτεύουσα της χώρας στις 5 Νοεμβρίου. «Σύμφωνα με την πηγή, συμμετείχε προσωπικά στην κηδεία και αποφάσισε να μιλήσει τηλεφωνικά μαζί μας, λόγω φόβων για το τι θα απογίνουν τα παιδιά της».

dauuzb3

Η ίδια πηγή υποστήριξε πως ο γιος της Ισλάμ και η κόρη της Ιμάμ έχουν μείνει στην πρωτεύουσα της χώρας «χωρίς βοήθεια».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από τις Αρχές της χώρας αναφορικά με τις καταγγελίες που υποστηρίζουν επίσης πως η γυναίκα θάφτηκε «το ίδιο βράδυ που δηλητηριάστηκε».

dauuzb4

dauuzb5

dauuzb6

dauuzb7

dauuzb8