Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στη Βρετανία μετά την απόδραση δύο κρατουμένων από τη φυλακή Pentonville, στο Λονδίνο, που θυμίζει απόδραση από το Αλκατράζ.

Πρόκειται για το 31χρονο James Anthony Whitlock και τον 28χρονο Matthew Baker. Ο πρώτος κρατείτο περιμένοντας τη δίκη του κατηγορούμενος για συμμετοχή σε 19 ληστείες σε ΑΤΜ ενώ ο δεύτερος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου μετά την επίθεσή του με μαχαίρι σε έναν άνδρα στο ανατολικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Scotland Yard προειδοποίησε τους πολίτες να μην πλησιάσουν τους κρατούμενους, αν τους συναντήσουν, επειδή μπορεί να γίνουν βίαιοι.

Πιστεύεται πως στην απόδραση χρησιμοποιήθηκαν και drone που μετέφεραν από αέρος εργαλεία μέσα στη φυλακή, με τα οποία οι δύο δραπέτες έκοψαν τα κάγκελα ενός παραθύρου. Στη συνέχεια σκαρφάλωσαν από το κελί τους στον 5ο όροφο της φυλακής στην οροφή της εκκλησίας κι από εκεί στον τοίχο που την περιβάλλει.

Με σεντόνια κατάφεραν να κατέβουν στο πεζοδρόμιο έξω από τη φυλακή και πιστεύεται πως εκεί τους περίμενε αυτοκίνητο συνεργών τους.

Για να παραπλανήσουν τους φύλακες οι δύο κρατούμενοι είχαν γεμίσει τα μαξιλάρια και τα σκεπάσματά τους με ρούχα για να μοιάζουν σαν τα σώματά τους ενώ κοιμούνται, θυμίζοντας την απόδραση του 1962 από το Αλκατράζ.

mansdag4 mansdag3 mansdag2

TAGS