Το ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ, οδηγεί την Ουάσινγκτον στην επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων έναντι του Ιράν, με στόχο την απομόνωση της χώρας από τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε την Πέμπτη ο Μπάρακ Ομπάμα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Μπάρακ Ομπάμα, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι οι ΗΠΑ «αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά» όσον αφορά το Ιράν, μια φράση που χρησιμοποιείται συχνά από αμερικανούς αξιωματούχους και σημαίνει ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν την Πέμπτη ότι ανακάλυψαν σχέδιο οργανωμένο από τις ιρανικές αρχές για τη δολοφονία του Σαουδάραβα πρέσβη στις ΗΠΑ. To Ιράν αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στο σχέδιο.

Ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν διώξεις σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και ότι θα συνεχίσουν να «επιβάλουν τις πιο σκληρές κυρώσεις και να κινητοποιούν την διεθνή κοινότητα για την απομόνωση του Ιράν».

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά την στάση μας απέναντι στο Ιράν, αλλά αυτό που μπορείτε να περιμένετε είναι ότι θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις που θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ιρανική κυβέρνηση, μέχρι να αποφασίσει ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στα άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας» πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ.