Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να συναντήσει κανείς σε ένα βουδιστικό ναό είναι μια ατελείωτη συλλογή από γυναικεία στήθη. Κι όμως οι τουρίστες που επισκέπτονται τον ναό Jison-In στην Ιαπωνία έρχονται… στήθος με στήθος με αυτή την ετερόκλητη εικόνα.

boobtemple3

Ο ναός βρίσκεται στη μικρή πόλη Kudoyama της επαρχίας Wakayama και εξωτερικά μοιάζει με οποιοδήποτε βουδιστικό ναό. Στο εσωτερικό του όμως παρατηρεί κανείς ορισμένους από τους τοίχους του να είναι καλυμμένοι με εικονίσματα από γυναικεία στήθη.

Ορισμένα από αυτά είναι γεμισμένα με ύφασμα και αφρολέξ, άλλα αποτελούνται από κομμάτια ξύλου με τις ροζ θηλές να κρέμονται από μια κλωστή. Υπάρχουν ακόμη και τα πιο απλά τάματα, με στήθη ζωγραφισμένα σε μια απλή ξύλινη επιφάνεια.

boobtemple2

Σύμφωνα με τον αρχιερέα του ναού, όλα ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια όταν ένας γιατρός κατέφτασε από τη γειτονική πόλη για να προσευχηθεί για μια ασθενή του με καρκίνο του στήθους.

Ζήτησε μάλιστα αν θα μπορούσε να αφήσει στο ναό ένα εικόνισμα γυναικείου στήθους ως τάμα. Η παράξενη τακτική γρήγορα υιοθετήθηκε από πολλούς πιστούς με αποτέλεσμα, ο ναός να είναι πλέον δημοφιλής σε γυναίκες ασθενείς από όλο τον κόσμο.

boobtemple4

Το γυναικείο στήθος αντιπροσωπεύει την γέννηση και οι πιστοί χρησιμοποιούν τα εικονίσματα όταν ανησυχούν για μια ετοιμόγεννη, για προστασία από τον καρκίνο, ακόμη και για υγιές μητρικό γάλα, αναφέρει στο cnn ο αρχιερέας που βρίσκεται στο ναό τα τελευταία 40 χρόνια. boobtemple1