Ένα συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο με τη δολοφονία του 43χρονου αφροαμερικανού Κιθ Λάμοντ Σκοτ στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, από αστυνομικούς, έδωσε στη δημοσιότητα η σύζυγος του άτυχου άνδρα

Η Ρακέισα Σκοτ αν και σοκαρισμένη, κατέγραφε τα πλάνα με το κινητό της και ακούγεται σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του βίντεο να φωνάζει στους αστυνομικούς πως ο άνδρας της είναι άοπλος!

Στο βίντεο διακρίνονται οι αστυνομικοί που έχουν περικυκλώσει τον Κιθ Λάμοντ Σκοτ, ο οποιος είχε σταθμεύσει σε πάρκινγκ και περίμενε να παραλάβει το παιδί του, διαβάζοντας ένα βιβλίο. Τη στιγμή που ακούγονται οι πυροβολισμοί και πέφτει αιμόφυρτος ο σύζυγός της στην άσφαλτο, πανικοβάλλεται και απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο.

Αμέσως μετά, ωστόσο, επιστρέφει και καταγράφει τους αστυνομικούς που έχουν πλησιάσει τον πεσμένο στην άσφαλτο σύζυγό της. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας αστυνομικός φώναξε στον συνάδελφό του… «μην πυροβολείς, μην πυροβολείς. Δεν έχει όπλο, είναι άοπλος…».

Η δολοφονία του αφροαμερικανού στη Σάρλοτ προκάλεσε τα πρωτοφανή επεισόδια που διήρκεσαν τρεις ημέρες στην αμερικανική πόλη, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναλαμβάνοντας τον έλεγχό της ο ομοσπονδιακός στρατός.

Η αστυνομία επιμένει ότι ο Κέιθ Λάμοντ Σκοτ είχε πιστόλι. Η οικογένειά του ωστόσο το διαψεύδει κατηγορηματικά.